S
Çalışma Alanları
Disiplinler Arası Biyoteknoloji ve Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve Çalışma Alanları
Prof. Dr. Elvan BAKAR
Biyoteknoloji ve Genetik Anabilim Dalı Başkanı
Eczacılık Fakültesi Eczacılık Temel Bilimleri Anabilim Dalı
Çalışma alanları: In-vitro canlılık, sitotoksisite ve genotolsisite testleri ile nanomateryallerin biyolojik etkisinin belirlenmesi, deney hayvanlarında farklı deney modeli uygulamaları, in-vivo olarak etkin maddelerin akut dönemdeki etkilerinin histopatolojik olarak değerlendirilmesi, oksidatif stres parametreleri ve enzim aktivite çalışmaları, gen ekspresyon çalışmaları, immünohistokimyasal teknikler ile biyomoleküllerin belirlenmesi, hücre ve ekstrasellüler matriks etkileşmeleri, hücre yüzeyi oligosakkaritlerinin kanser hücrelerinin davranışı üzerindeki etkilerinin ve programlanmış hücre ölüm mekanizmaların aydınlatılması.
Prof. Dr. Zeynep ERDOĞAN
ARDA Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü
Çalışma alanları: Yemler, yem hijyeni ve teknolojisi, biyoteknolojik olarak üretilen yem katkı maddeleri, bitki ekstraktları ve antioksidanlar, kanatlı besleme, hayvansal üretimde besleme ve yemleme.
Prof. Dr. Semra HASANCEBİ
Mühendislik Fakültesi, Genetik ve Biyomühendislik Bölümü
Çalışma alanları: Bitki Moleküler Biyolojisi ve Biyoteknolojisi. Moleküler markırlar kullanılarak kültür ve yabani bitki türlerinde filogenetik ilişkileri ortaya koymak. Trakya Bölge’nde yetiştirilen çeltik, ayçiçeği ve buğday gibi önemli tarım ürünlerinde verim ve hastalık dayanıklılığına ilişkin karakterlerin seleksiyonu için de moleküler markır uygulamaları, bitki doku kültürü uygulamaları, bitki sekonder metabolitlerinin biyoteknolojik üretiminde doku kültürü ve gen mühendisliği uygulamaları, fungal patojenler moleküler tanısına yönelik çalışmalar.
Prof. Dr. Ece ŞEN
Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Temel ve Endüstriyel Mikrobiyoloji Anabilim Dalı
Çalışma alanları: Moleküler Mikrobiyoloji, Mikrobiyal Filogenez, Mikrobiyal Genetik, Mikrobiyal Biyoteknoloji, Virülans Determinantları, Biyoinsektisitler.
Prof. Dr. Oğuzhan DOĞANLAR
Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı
Prof. Dr. İlker DIBIRDIK
Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı
Çalışma alanları: Preklinik Ar-Ge tesislerinin yönetim ve kontrolü, anti-kanser ve anti-inflammatuar ilaç keşfi ve geliştirmesi; klinik, preklinik Ar-Ge çalışmalarında ve biomedikal üretimde etik, hukuki yönetmelik ve kanunların takip, uygunluk, uygulama ve idaresi.
Prof. Dr. Suat ERDOĞAN
Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı
Çalışma alanları: Farklı insan kanserleri, kanserde ilaç direnci ve kanser kök hücrelerinin tedavideki rolleri, bazı görme kusurlarının tabanında yatan moleküler mekanizmalar alanlarında temel ve preklinik araştırmalar.
Prof. Dr. Yalçın KAYA
Mühendislik Fakültesi, Genetik ve Biyomühendislik Bölümü
Çalışma alanları: Bitki Islah ve Genetiği, Ayçiçeği, Yağlı Tohumlar, Hibrit Islahı, Tohumculuk, Bitkisel Üretim, Bitki Genetik Mühendisliği, Moleküler Genetik, Orobanş paraziti, Bitkilerde Hastalık ve Zararlılara Dayanıklılık, Tohum Teknolojisi, İstatistiki Analiz, Araştırma ve Deneme Metotları.
Prof. Dr. Zeynep Banu DOĞANLAR
Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı
Prof. Dr. Mustafa TAN
Çalışma alanları: Bitki Gen Kaynakları, Yabani Bitkiler, Çayır ve Meralar, Yem Bitkileri, Alternatif Bitkiler, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler
Prof. Dr. Hakan ERBAŞ
Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı
Prof. Dr. Selçuk YURTSEVER
Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Genel Biyoloji Anabilim Dalı
Prof. Dr. Hakan GÜRKAN
Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı
Prof. Dr. Cem TOKATLI
İpsala Meslek Yüksek Okulu
Doç. Dr. Nuran EKİCİ
Trakya Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı
Çalışma alanları: Hücre biyolojisi, bitki embriyolojisi.
Doç. Dr. Süleyman KÖK
Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü
Çalışma alanları: Evcil hayvanlar üzerine klasik ve moleküler genetik konusunda çalışmalar. Moleküler yöntemler ile hayvanların genotiplerinin belirlenmesi, genomik seleksiyon, evcil hayvalarda verim özelliklerinin ve kalıtsal hastalıklarının, hastalıklara olan direnci veya toleransının moleküler olarak belirlenmesi, populasyon genetiği, üstün verim özelliğindeki ırk ve türlerin tespiti, bunların moleküler yöntemler ile ebeveyn olarak seçilmesi veya gruplara ayrılarak taşıdığı özelliklerine göre saf ırkların yetiştiriciliklerinin yapılma yöntemleri, deney hayvanları kullanılarak gen expresyonları çalışmalarının yürütülmesi.
Doç. Dr. Jülide DUYMAZ TOZKIR
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Çalışma alanları: İmmünogenetik, immün sistem mekanizmalardaki bozukluklar, immün sistem ile ilişkili hastalıklara neden olan genetik yatkınlıkların araştırılması.
Doç. Dr. Gökhan KAÇAR
Birim: Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü
Çalışma alanları: Polimerik malzemeler, ilaç taşıyıcı sistemler, hidrojeller, kendi kendini yenileyen yüzeyler, su ve basit hidrojen bağlı bileşiklerin modellenmesi ve simülasyonu.
Doç.Dr. Necmi BEŞER
Mühendislik Fakültesi, Genetik ve Biyomühendislik Bölümü
Çalışma alanları: Bitki genetiği ve ıslahı, filogenetik, markıra dayalı seleksiyon, sekonder metabolit üretimi, bitki patojenlerinin moleküler tanısı, yeni genetik varyasyon yaratmak için mutasyon.
Doç. Dr. Halide AYDOĞDU
ARDA Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü
Çalışma alanları: Mikoloji, Mantar Sistematiği, Atmosfer Mikrobiyolojisi, Bakteriyoloji, Gıda Mikrobiyolojisi, Antimikrobiyal Aktivite
Doç. Dr. Gülşah GEDİK
Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı
Doç. Dr. Selma DEMİR
Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Sergun DAYAN
Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü
Dr. Öğr. Üyesi Sevil ERDOĞAN
Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü
Çalışma alanları: Doğal biyomateryaller, kitin ve kitosanın antimikrobiyal ve antioksidant aktiviteleri, tekstil ürünlerine antibakteriyel özellik, UV koruma ve güç tutuşurluk kazandırma, ilaç salımı için biyomalzeme bazlı hidrojel sentezi, karakterizasyonu ve ilaç salım davranışları, Çanakkale Boğazı'nda Anthozoa, Porifera, Tunicata ve Bryozoa Türlerinden Biyoaktif Bileşiklerin Ekstraksiyonu ve Karakterizasyonu, denizel omurgasız canlılardan kitin, selüloz, biyosilika, hidroksiapatit gibi doğal biyomalzemelerin eldesi, karakterizasyonu ve biyomalzeme uygulamaları.Denizel biyomalzemelerin (kitin, kitosan, selüloz, biyosilika, hidroksiapatit v.b.) ekstraksiyonu, karakterizasyonu (TGA, XRD, SEM, FTIR, NMR v.b.) ve biyoaktivite uygulamaları üzerine çalışmalar yürütmektedir.
Dr. Öğr. Üyesi Sinem YALÇINTEPE
Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Kıymet TABAKÇIOĞLU
Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Şebnem BUKAVAZ
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu